به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

نقدینگی سیلی که اقتصاد را می برد

پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا)- براساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی نقدینگی با ۳۰ درصد رشد تا پایان اردیبشهت امسال به هزار 38 میلیارد تومان رسیده که این رقم نسبت به هزار و 17 میلیارد تومان پایان اسفندماه حدود 2.1 درصد افزایش نشان می دهد.

گروه اقتصادی-حجم نقدینگی در حالی از هزار و 38 میلیارد تومان گذشت که دولت اعلام می کند نرخ تورم تیرماه 9 درصد بوده است.
به گزارش بولتن نیوز،براساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی نقدینگی با ۳۰ درصد رشد تا پایان اردیبشهت امسال به هزار 38 میلیارد تومان رسیده که این رقم نسبت به هزار و 17 میلیارد تومان پایان اسفندماه حدود 2.1 درصد افزایش نشان می دهد.

در علم اقتصاد بین تورم و نقدینگی یک رابطه مستقیم وجود دارد یعنی به میزانی که نقدینگی افزایش یابد،تورم نیز به دنبال آن افزایش خواهد یافت،اما در سالهای اخیر این معادله تغییر کرده است.اگرچه سعود نیلی، مشاور ارشد اقتصادی رئیس‌جمهور تغییر ارتباط بین رشد نقدینگی و تورم، را تنگنای مالی در اقتصاد ایران عنوان کرده که منجر به افزایش نرخ سود شده کاهش مصرف و سرمایه‌گذاری به‌عنوان دو جزء تقاضای کل اقتصاد منجر شده است. از سوی دیگر، کاهش درآمدهای نفتی هم باعث کاهش مخارج دولتی به‌عنوان مولفه سوم تقاضا شده است. این سه عامل، موجب شده با وجود افزایش نقدینگی، تقاضا در اقتصاد پایین بیاید و در نتیجه، اثرات تورمی انبساط پولی مشاهده نشود.
در مقابل طهماسب مظاهری رییس کل اسبق بانک مرکزی نسبت به سیل نقدینگی که پشت بانکهاست مدام هشدار می دهد که ممکن است نقدینگی با این حجم به زودی سد بانکها را بشکند و اقتصاد را سیل ببرد.

او پیش از این گفته بود مزان نقدینگی قدرت زندگی بخشی و حیات بخشی به اقتصاد ایران را ندارد، یک فشار تورمی را هم به اقتصاد وارد می کند که روزی که بخواهد این اقتصاد از رکود خارج شود، این میزان نقدینگی مثل اب پشت سد است که حتما خرابی به بار می آورد.یعنی اگر روزی این سد ترک بخورد، این هزار هزار میلیارد تومان ساکن نخواهد بود و حرکت می کند .

روحانی رکورد احمدی نژاد را می شکند
حجم نقدینگی در مقایسه با دو سال قبل یعنی اردیبشهت ۱۳۹۳ تکنون ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رشد داشته است.این میزان نقدینگی در دو دولت محمود احمدی نژاد ایجاد شد.احمدی نژاد اقتصاد ایران را با نقدینگی 84 هزار میلیارد تومان در سال 84 تحویل گرفته و در سال 92 با 650 هزار میلیارد تومان تحویل داد.این در حالی است که دولت یازدهم این حجم از نقدینگی که به گفته بسیاری از اقتصاددانان می توان خطر بزرگی برای اقتصاد ایران باشد در عرض 3 سال ایجاد کرده است و حتی می توان مثل بمب ساعتی دانست که هرلحظه ممکن است منفجر شود و تبعات آن دامن گیر مردم شود.
اگرچه بانک مرکزی عنوان می کند، از میزان نقدینگی موجود حدود 910 هزار میلیارد تومان آن شبه پول یعنی سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار و قرض‌الحسنه پس‌انداز  است و 157 هزار میلیارد تومان آن پول و اسکناس دست مردم است  اما همین میزان شبه پول به دیل رکود موجود به سمت تولید هدایت نشده در نتیجه خطر بروز سیل تورمی وجود دارد.

توصیه های کارشناسان
به اعتقاد اقتصاددانان مکتب پولی، تورم پدیدهای پولی است، یعنی افزایش حجم پول به افزایش متناسب در تورم خواهد انجامید، بنابراین بانکهای مرکزی می توانند تورم را از راه کاهش حجم پول کنترل کنند. توجه به اینکه افزایش پایة پولی از راه وام دهی بانک مرکزی به دولت برای رفع کسری های آن، اولین تأثیر خود را در افزایش حجم پول و در نتیجه افزایش تورم می گذارد،کارشناسان اقتصادی توصیه می کنند که دولت به جای تأمین کسری های خود از راه استقراض از بانک مرکزی، در صدد تعدیل کسری بودجة خود از راه تعدیل بسیاری از سیاست های سمت عرضه و نیز کارا کردن سیستم مالیاتی و یارانه های پرداختی باشد. نوصیه ای که به نظر می رسد دولت فقط بخش عدم استقراض از بانک مرکزی را در پیش گرفته و در دوبخش دیگر تصمیم کارآمدی نگرفته است.

منبع: بولتن نیوز

۴ اَمرداد ۱۳۹۵ ۱۱:۴۲
تعداد بازدید : ۹۱۵
کد خبر : ۳۴,۱۵۰
کلیدواژه ها: پایگاه خبری تحلیلی فولاد اخبار فولاد قیمت فولاد قیمت آهن آلات تحلیل اخبار فولاد مرکزخدمات فولاد ایران قیمت اقلام فولادی پایگاه خبری فولاد قیمت آهن آلات در بازارایران خرید اقلام فولادی آهن آلات خرید آه

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید