به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

۱۰ نشانه فروپاشی اقتصاد عربستان

پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا)- شاخص هایی در سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی جناح های رسمی و نهادهای مالی بین المللی اعلام شده است که از فروپاشی اقتصاد بزرگترین تولید کننده نفت در جهان در سال ۲۰۱۶میلادی  حکایت می کند؛ حالتی که براساس اعلام ناظران و تحلیلگران دلایل زیادی دارد که مهمترین انها سقوط شدید قیمت نفت است که اصلیترین منبع درآمد این کشور را تشکیل می دهد. به این موضوع، افزایش هزینه های نظامی عربستان در جنگ علیه یمن را نیز باید اضافه کرد.
به گزارش شفقنا، سایت «الخلیج الجدید» در مطلبی با اشاره به این موضوع نوشت: ۱۰ شاخصی که بر سقوط اقتصاد عربستان در سال ۲۰۱۶میلادی اشاره دارد به قرار زیر است:

کاهش نرخ رشد اقتصاد عربستان
گزارش های صندوق بین المللی پول حاکی است که اقتصاد عربستان در سال ۲۰۱۶میلادی شاهد رشد تنها ۱٫۴ درصد بوده است که به کاهش چشمگیر رشد اقتصادی این کشور نسبت به ۴٫۱ درصد رشد  اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی اشاره دارد.

کاهش ذخایر خارجی
براساس اعلام بانک مرکزی عربستان، حجم ذخایر خارجی این کشور در پایان سال ۲۰۱۶ میلادی  ۱۳ درصد و به میزان ۵۳۶٫۴ میلیارد دلار کاهش یافت.

کسری بودجه
بودجه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ میلادی با کسری ۲۹ میلیارد ریال سعودی ( ۷۹٫۲ میلیارد دلار)  روبرو شد این در حالی است که  کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۱۵میلادی ۹۸ میلیارد دلار عنوان شده بود. در این سال عربستان برای اولین بار با کسری بودجه روبرو شد.

تورم
سازمان کل آمار عربستان در سال ۲۰۱۶میلادی اعلام کرد که  تورم سالانه این کشور در ماه نوامبر همین سال به میزان ۲٫۳ دهم درصد بالا رفت. در همین سال شاهد افزایش قیمت در بخش های مختلف از جمله برق، حمل و نقل، انواع سوخت و بهداشت بودیم.

بیکاری
براساس آمارهای رسمی عربستان، میانگین بیکاری در این کشور درپایان سه ماهه سوم سال ۲۰۱۶میلادی به حدود ۱۲٫۱ درصد رسید در حالی که این عدد در سال ۲۰۱۵م، حدود ۱۱٫۵ درصد اعلام شده بود.

کاهش ارزش قراردادهای پروژه های دولتی
براساس تحقیقی که از سوی موسسه «فیسفول گلد» منتشر شد، ارزش قرادادهای پروژه های دولتی در عربستان در سال ۲۰۱۶ میلادی به حدود ۲۰ میلیارد دلار در مقایسه با ۳۵٫۵ میلیارد در سال ۲۰۱۵میلادی رسید.

کاهش سود شرکت های سرمایه گذاری و مالی
سود خالص شرکت های  سرمایه گذاری و مالی درج شده در بازار سرمایه عربستان در سال ۲۰۱۶ میلادی در نتیجه افزایش هزینه های عمومی، اداری، موارد مصرفی و کاهش خرید و فروش بخش مواد غذایی کاهش یافت این موضوع را آمارهای رسمی عربستان اعلام کرده بودند.

کاهش دارایی های صندوق سرمایه گذاری عربستان
در این سال همچنین صندوق های سرمایه گذاری فعال در عربستان حدود ۱۵٫۰۶ میلیارد رسال (۴٫۰۴ میلیارد دلار) از ارزش دارایی های خود را از دست دادند و دارای های آنها به میزان ۱۴٫۶ درصد کاهش یافت.

کاهش ارزش صادرات نفتی 
براساس بیانیه سازمان کل آمار عربیستان، ارزش صادرات نفتی عربستان سعودی نیز در سال ۲۰۱میلادی به حدود ۵۱۱ میلیاردریال سعودی(۱۳٫۳ میلیارد دلار) در ازای ۱۵۲٫۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ میلادی رسید و با کاهش ۱۱ درصدی روبرو شد.

کاهش ارزش صادرات غیرنفتی
آمارهای رسمی در عربستان همچنین نشان داد که ارزش صادرات غیرنفتی عربستان نیز به میزان ۱۰٫۹ درصد در سال ۲۰۱ میلادی کاهش یافت و به ۴۴٫۶ میلیارد دلار رسید این در حالی است که این میزان در سال پیش از آن، به ۵۰۲۲ میلیارد دلار رسیده بود. در این سال همچنین کسری تجارت غیرنفتی عربستان به حدود ۶٫۳۸ میلیارد دلار آمریکایی در مقایسه با ۹٫۱۹ میلیارد دلارمدت مشابه سال ۲۰۱۵ میلادی رسید.

پایگاه خبری الخلیج الجدید در پایان نوشت: صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که کاهش نرخ رشد اقتصاد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز ادامه یابد. زیرا این صندوق همچنین پیش بینی کرده است که رشد اقتصاد عربستان در سال جاری به ۰٫۴ درصد کاهش یابد.

منبع: شفقنا

۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ۱۳:۱۶
تعداد بازدید : ۸۷۲
کد خبر : ۳۸,۷۹۷
کلیدواژه ها: پایگاه خبری تحلیلی فولاد اخبار فولاد قیمت فولاد قیمت آهن آلات تحلیل اخبار فولاد مرکزخدمات فولاد ایران قیمت اقلام فولادی پایگاه خبری فولاد قیمت آهن آلات در بازارایران خرید اقلام فولادی آهن آلات خرید آه

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید