به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

زمستان داغ بازار نفت با کاهش صادرات ایران

پایگاه خبری فولاد ایران - کاهش صادرات نفت ایران می‌تواند سبب افزایش قیمت نفت در فصل زمستان امسال شود.

 

دیگر اعضای اوپک و روسیه ظرفیت مازاد کافی برای جبران کمبود نفت ایران را دارند، اما مسئله‌ای که روی کاغذ وجود دارد و آنچه که می‌تواند در یک ماه آینده به تولید برسد، الزاما یکسان نیستند.

 

در کنار این مسئله، افزایش فصلی مصرف نفت و احتمال اختلال بیشتر در تولید نفت در دیگر مناطق دنیا مطرح است و در این صورت، عرضه نفت می‌تواند ظرف چند هفته تقاضای آن عقب بیفتد. این مسئله می‌تواند برای رشد قیمت نفت کافی باشد.

 

ظرفیت مازاد تولید نفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک، هم‌اکنون به کمتر از 2 میلیون بشکه در روز رسیده است. کشورهایی که توان افزایش تولید را دارند، پس از نشست ماه ژوئن اوپک این کار را کرده‌اند.

 

از نظر تئوری، عربستان می‌تواند فورا تولید نفت خود را به 11 میلیون و 500 هزار بشکه در روز برساند، اما این کشور هیچ وقت به آن اندازه تولید نکرده و توانایی این کشور برای این کار، آزموده نشده است.

 

رسیدن به این سطح تولید به احتمال زیاد به چند ماه زمان و فعالیت‌های حفاری بسیاری نیاز دارد.

شمار دکل‌های حفاری نفت در آمریکا از ماه آوریل امسال تا کنون افزایش یافته، اما تنها برابر با شمار دکل‌ها در فصل بهار سال 2017 میلادی است که تمرکز این کشور بر کاهش تولید بود.

 

آمریتا سن و میکال میدان، کارشناس‌های مؤسسه مشاوره اسپتکس انرژی، پیش از این اعلام کردند که حتی اگر عربستان توسعه میدان نفتی خریس را آغاز کند که ظرفیت تولید روزانه 300 هزار بشکه نفت را دارد، رسیدن به این میزان افزایش تولید به کندی محقق خواهد شد.

 

پس از نشست ماه ژوئن اوپک، بحث‌هایی درباره ازسرگیری تولید نفت از منطقه بی‌طرف میان کویت و عربستان مطرح شد، اما در عمل، فعالیت چندانی انجام نشده است.

 

انتظار افزایش تولید این میدان‌ها پیش از سه ماه نخست سال 2019 میلادی را نباید داشت.

روسیه نیز تولید نفت خود را از ماه مه امسال تا کنون، 250 هزار بشکه در روز افزایش داده است.

 

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، به تازگی اعلام کرد این کشور توانایی افزایش تولید خود به میزان 300 هزار بشکه دیگر را نیز دارد، اما پیش از نشست وزارتی اوپک و متحدانش در آغاز مهر ماه در الجزایر، درباره این مسئله تصمیم نخواهد گرفت.

تا آن زمان، به سه ماه پایانی سال 2018 میلادی نزدیک شده‌ایم و در آن زمان، عرضه محدود خواهد شد.

 

طبق پیش‌بینی مؤسسه انرژی اسپکتس، جهان در آن مقطع به عرضه روزانه 33 میلیون و 500 هزار بشکه نفت اوپک نیاز خواهد داشت. این سازمان اکنون روزانه 32 میلیون و 700 هزار بشکه نفت تولید می‌کند، در حالی که اوضاع امنیتی در لیبی، نیجریه و عراق رو به وخامت می‌گذارد.

 

اگر اختلال‌های اخیر در تولید نفت نیجریه و لیبی تکرار شود یا اگر ناآرامی در شهر بصره عراق به مناطق نفتی نیز گسترش یابد، جهان به سرعت با کمبود عرضه روزانه یک میلیون بشکه نفت رو‌به‌رو می‌شود. از سوی دیگر، استمرار کاهش تولید نفت ونزوئلا نیز می‌تواند شرایط را بدتر کند.

 

از سوی دیگر، نگرانی‌ها درباره دورنمای رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و تأثیر جنگ تجاری ترامپ بر تقاضای نفت را باید کنار گذاشت. اگرچه این نگرانی‌ها معقول هستند، اما تا پیش از سال آینده میلادی خود را نشان نمی‌دهند.

 

مسئله مهم‌تر، نگرانی درباره افت صادرات نفت ایران است. هرگونه کاهش تولید، می‌تواند برای تثبیت قیمت نفت بالای 80 دلار کافی باشد.

زمستان امسال می‌تواند برای بازار نفت، فصل داغی باشد.

 

بلومبرگ فارسی

۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۲:۳۰
تعداد بازدید : ۶۴۲
کد خبر : ۴۵,۷۸۲
کلیدواژه ها: پایگاه خبری تحلیلی فولاد اخبار فولاد قیمت فولاد قیمت آهن آلات تحلیل اخبار فولاد مرکزخدمات فولاد ایران قیمت اقلام فولادی پایگاه خبری فولاد قیمت آهن آلات در بازارایران خرید اقلام فولادی آهن آلات خرید آه

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید