به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چین در تلاش برای کنترل قیمت سنگ آهن

چین در تلاش برای کنترل قیمت سنگ آهن

پایگاه خبری فولاد ایران - چین هفته گذشته اعلام کرد تعرفه های صادرات برخی محصولات فولادی و مواد اولیه را حذف می نماید تا مصرف سنگ آهن را کاهش دهد چرا که قیمت ها اخیرا خیلی رشد داشته و بر بازار داخلی اثرات منفی داشته است و عرضه کنندگان خارجی همچون استرالیا از این شرایط  سود می برند. تعرفه برخی دیگر از مواد اولیه وابسته به صنعت فولاد نیز اصلاحاتی داشته و تعرفه صادرات برخی محصولات سنگ آهن نیز بالا رفته است.

به نظر فعالان بازار این تصمیم واردات سنگ آهن گران را کنترل می کند و در نتیجه قیمت فولاد را پایین می آورد. چین در تلاش است به توسعه معادن سنگ آهن داخلی بپردازد و با حذف موقت تعرفه واردات چدن، و فولاد خام و مواد اولیه بازیافتی( قراضه) ، فرو کروم و سایر محصولات می تواند واردات سنگ آهن را به میزان چشمگیر کاهش دهد. تعرفه واردات یک درصد اعلام شده از این رو تاثیر زیادی نخواهد داشت ولی این سیاست به مرور در کنار سایر سیاست ها قیمت به شدت صعودی سنگ آهن را نیمه دوم سال کنترل می کند.

رشد سریع قیمت فولاد موجب شد فولادسازان چینی نتوانند با رشد قیمت سریع سنگ آهن خود را هماهنگ نمایند. بازار سنگ آهن که تحت سلطه چند شرکت معدنی است و مکانیزم قیمت گذاری نامشخص و غیر منطقی دارد موجب شده قیمت اخیرا رکوردهای جدید را بشکند.

به گزارش فولاد ایران،  در سه ماه نخست سال واردات سنگ آهن به چین 283 میلیون تن ثبت شد که 8 درصد رشد سالانه داشت در حالی که قیمت وارداتی نیز میانگین 150.79 دلار هر تن را داشته که رشد 64.5 درصدی نسبت به سال قبل داشت. این امر قیمت فولاد را به شدت در چین بالا برد به طوری که پایان ماه مارس شاخص قیمت فولاد چین 136.28 دلار هر تن شد که 9.44 درصد نسبت به ابتدای سال رشد داشت. با توجه به این که رشد قیمت سنگ آهن اثرات شدیدی بر صنعت فولاد چین دارد انجمن آهن و فولاد این کشور به دنبال راهکارهای مقابله بود و  این سیاست جدید تعرفه ها که از امروز اول ماه می اجرا می شود راهکاریست برای کنترل تقاضای سنگ آهن و کاهش وابستگی به  واردات آن و در واقع در درازمدت اثرات خود را نشان خواهد داد.

از طرفی امکان واردات قراضه برای جایگزینی فراهم شده تا واردات سنگ آهن کاهش یابد. در حالی که این اقدام برای محافظت از صنایع داخلی بوده در راستای افزایش تنش میان چین و استرالیا نیز رخ داده است چرا که استرالیا 60 درصد واردات سنگ آهن چین را در دست دارد.

واضح است که استرالیا از افزایش قیمت سنگ آهن سود برده و ارزش صادرات آن به چین به شدت رشد داشته است.

منبع: globaltimes

  ترجمه: م. تابان شمال

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۱۳:۳۸
تعداد بازدید : ۱,۵۷۰
کد خبر : ۵۷,۳۸۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید