به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

عرق رهبران چین برای گرم کردن اقتصاد درآمده است!

پایگاه خبری فولاد ایران- در حالی که رهبران چین نشست سالانه خود را در استراحتگاه ساحلی Beidaihe برگزار می‌کنند، سرمایه‌گذاران امیدوارند که ایده‌های جدیدی برای مقابله با یکی از آزاردهنده‌ترین مشکلات اقتصادی این کشور ارائه کنند: چگونه خانوارها را وادار به خرج کردن بیشتر کنند.
پکن در سال جاری مجموعه ای از اقدامات افزایشی را برای تشویق مصرف کنندگان این کشور اعلام کرده است. کارشناسان به طور فزاینده ای از چین می خواهند تا برای تحریک مصرف بیشتر تلاش کند، به ویژه پس از کاهش ناگهانی رشد اقتصادی در سه ماهه دوم، زیرا مخارج ضعیف خانوارها بر نتایج قوی دیگر بخش صنعت تأثیر می گذارد.
به گزارش فولاد ایران، آخرین آمار تجاری چین که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد که رشد صادرات از نظر دلاری در ماه جولای اندکی کاهش یافته و به 7 درصد سال گذشته رسیده است، در حالی که واردات ماشین آلات و قطعات فناوری خارج از کشور نیز 7.2 درصد کاهش یافته است.
فرد نویمان، اقتصاددان ارشد آسیا در HSBC گفت: "صادرات خوب است، سرمایه گذاری در تولید همچنان ادامه دارد، هزینه های زیرساختی هنوز اندکی مثبت است." "این مصرف است که حلقه ضعیف اینجاست."
نوسانات اقتصادی چین سؤالاتی را در مورد اینکه آیا تقاضای نرم چرخه ای است - با ترازنامه خانوارها که هنوز پس از ترکیدن حباب دارایی و بیماری همه گیر بهبود می یابند - ایجاد کرده است.
ییپینگ هوانگ، اقتصاددان برجسته و مشاور بانک مرکزی، در یک سخنرانی پر استناد که در فضای مجازی منتشر شد، گفت: چین در حال گذار از یک اقتصاد "آسان گرم شده، سرد شده دشوار" به یک اقتصاد "سرد شده آسان، گرم کردن دشوار" است. هفته گذشته «توسعه اقتصادی وارد مرحله جدیدی شده است که در آن تقاضای کل دیگر مثل قبل قوی نیست.»
سیاستگذاران چینی بر سرمایه‌گذاری در صنایع با فناوری پیشرفته و نوآوری تأکید کردند، زیرا بخش املاک عقب مانده است. برخی از اقتصاددانان نگران تاکید شی جینپینگ بر سرمایه گذاری در تولید زمانیکه تقاضای ضعیف خانوارها باعث ایجاد ظرفیت مازاد در کارخانه ها و تحریف نیروی کار می شود هستند. صادرات بیشتر همچنین تنش ها را با شرکای تجاری مانند ایالات متحده و اتحادیه اروپا افزایش می دهد که بر خودروهای برقی چینی تعرفه وضع کرده و اقدامات دیگری را علیه کالاهای چینی انجام داده اند.
این روند اقتصاد چین را به طولانی‌ترین چرخه کاهش تورم از دهه 1990 سوق داده است. رشد به صورت واقعی در سه ماهه دوم 4.7 درصد بود، اما رشد تولید ناخالص داخلی اسمی به زیر 4 درصد رسید.
در حالی که بانک مرکزی چین سیاست‌های پولی خود را کاهش داده است، به دلیل اختلاف نرخ بهره گسترده با ایالات متحده که می‌تواند منجر به خروج سرمایه شود، نتیجه آن محدود شده است. اگر فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش دهد، این می تواند به بانک خلق چین فرصتی برای کاهش بیشتر بدهد. اما دانشگاهیان بر این باورند که اگر چین بخواهد قدرت مخارج بالقوه واقعی خانوارهایش را باز کند، تغییرات ساختاری لازم است.
هوانگ مشاور PBoC در سخنرانی خود هشدار داد که تله کاهش تورم به سبک ژاپن خطری برای چین است. مایکل پتیس، عضو ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت که بدون سیاست‌هایی برای افزایش سهم خانوارها از ثروت چین، یارانه دادن به صنایع یا کالاهای مصرفی کارساز نخواهد بود.
تعداد کمی از ناظران انتظار دارند که شی جین‌پینگ به‌طور اساسی مسیر خود را تغییر دهد و سرمایه‌ها را از استراتژی خود برای تبدیل چین به یک ابرقدرت فناوری متکی به خود منحرف کند.


منبع: فایننشال تایمز

۲۱ اَمرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۴۱
تعداد بازدید : ۳۳۵
کد خبر : ۷۰,۴۶۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید