به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تعرفه‌های ترامپ بهانه‌ای برای سودجویی شرکت‌ها؟

پایگاه خبری فولاد ایران- در سال‌های اخیر، مصرف‌کنندگان به افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها عادت کرده‌اند. هزینه همه چیز – از خودروهای دست‌دوم گرفته تا قبض‌های خدماتی و حتی نان – به‌طور چشمگیری افزایش یافته، و این یکی از بدترین بحران‌های تورمی در کشورهای پیشرفته از دهه ۱۹۸۰ تاکنون بوده است.
با وجود کاهش نسبی تورم در یک سال گذشته، حالا با افزایش تنش‌های تجاری از سوی دونالد ترامپ، بار دیگر موضوع افزایش سریع قیمت‌ها مطرح شده است.
به گزارش فولاد ایران، اکثر اقتصاددانان معتقدند که اعمال تعرفه‌های گمرکی توسط ایالات متحده بر واردات از شرکای تجاری بزرگش، منجر به افزایش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد شد. با این حال، این تصویر برای سایر کشورها چندان روشن نیست و سیاست تجاری ترامپ نیز می‌تواند ناگهان تغییر کند. با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که همین انتظار مردم برای موج جدیدی از تورم، ممکن است به خودی خود به افزایش قیمت‌ها منجر شود، چرا که شرکت‌ها برای افزایش قیمت‌ها بهانه پیدا می‌کنند.
در آمریکا، سناتور دموکرات الیزابت وارن هشدار داده که تعرفه‌های ترامپ می‌تواند به سودجویی شرکت‌ها منجر شود و به آن‌ها «دستمایه‌ای تازه برای گران‌فروشی» بدهد – حتی برای کالاهایی که مشمول تعرفه نمی‌شوند.
در جاهای دیگر، این پدیده به نام «تورم حرص و طمع» یا Greedflation  شناخته می‌شود؛ جایی که شرکت‌ها قیمت‌ها را برای افزایش سود بالا می‌برند، نه برای جبران افزایش هزینه‌های واقعی.
به‌عنوان نمونه، شرکت سونی این هفته اعلام کرد قیمت کنسول پلی‌استیشن ۵ را در برخی بازارها تا ۲۵٪ افزایش خواهد داد. اگرچه این شرکت ژاپنی مستقیماً به سیاست‌های ترامپ اشاره نکرد، بلکه از «شرایط اقتصادی دشوار» سخن گفت، اما تحلیلگران می‌گویند احتمالاً این تصمیم تلاشی برای پیش‌دستی در برابر تعرفه‌های ترامپ بوده است.
با این حال، افزایش قیمت‌ها از سوی سونی شامل بریتانیا، اروپا، استرالیا و نیوزیلند نیز شده، که نشان می‌دهد شرکت‌های چندملیتی حتی در بازارهایی که مشمول تعرفه نمی‌شوند، هم قیمت‌ها را افزایش می‌دهند؛ آن هم در شرایطی که هزینه‌های زنجیره تأمین جهانی در حال افزایش است.
کلاوس ویستسن، اقتصاددان ارشد حوزه یورو در مؤسسه پانتئون، می‌گوید:
«تصمیم سونی برای افزایش قیمت پلی‌استیشن خارج از آمریکا، نشان‌دهنده آن است که تعرفه‌های ترامپ می‌توانند در برخی بخش‌ها حتی در سطح بین‌المللی هم اثر تورمی داشته باشند.»
کارشناسان هشدار می‌دهند که خطرات تورمی بیشتر متوجه مصرف‌کنندگان آمریکایی است – جایی که نرخ تورم تا مارس به ۲.۴٪ کاهش یافته بود. برخی اقتصاددانان هشدار داده‌اند که این نرخ ممکن است امسال به ۴٪ برسد. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، نیز گفته که تعرفه‌ها «احتمالاً منجر به افزایش موقتی تورم خواهند شد» که چالشی برای این نهاد خواهد بود.
حتی با عقب‌نشینی جزئی ترامپ از برخی تهدیدهای شدیدتر خود – مثل بازگشت به تعرفه پایه ۱۰٪ برای همه شرکا و ۱۴۵٪ برای واردات چین (با معافیت‌هایی برای برخی کالاهای الکترونیکی) – همچنان آمریکایی‌ها با افزایش شدید هزینه‌های زندگی مواجه‌اند.


منبع: The Gurdian

۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ۱۰:۳۲
تعداد بازدید : ۱۲۶
کد خبر : ۷۳,۰۴۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید