پایگاه خبری فولاد ایران- چین در حال حرکت به سوی تولید فولاد کمکربن است، اما این تغییر تقاضای سنگ آهن را در کوتاهمدت کاهش نخواهد داد و تأثیر قابل توجه آن حداقل تا چندین سال آینده مشاهده نخواهد شد.
دلایل و پیشبینیها:
فولاد سبز و اهداف چین: چین در راستای کاهش آلایندگی و در پاسخ به فشارهای جهانی، به سمت تولید فولاد سبز با انتشار کربن کمتر از ۰.۶ تن در هر تن فولاد حرکت میکند. به گزارش
بیگ مینت، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۵، چین ۹۰ میلیون تن از تقاضای جهانی فولاد سبز را به خود اختصاص دهد و ۱۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد سبز ایجاد کند.
گذار تکنولوژیک آهسته: این کشور در حال تغییر تدریجی از روش سنتی کوره بلند-کوره اکسیژن به سمت کوره قوس الکتریکی و تولید آهن اسفنجی است. با این حال، سهم روش سنتی همچنان تا سال ۲۰۳۵ بیش از ۵۰% باقی خواهد ماند، زیرا بیشتر کورههای بلند حداقل تا سال ۲۰۴۰ عملیاتی خواهند بود.
تقاضای سنگ آهن در کوتاهمدت: به دلیل سلطه روش سنتی و همچنین محدودیت در عرضه قراضه آهن که مانع توسعه سریع ظرفیت کوره های قوس الکتریکی است و نوپا بودن تولید آهن اسفنجی، تقاضای سنگ آهن در پنج سال آینده همچنان قوی خواهد بود.
کاهش تقاضا در بلندمدت: انتظار میرود کاهش محسوس در تقاضای سنگ آهن تنها پس از سال ۲۰۴۰، زمانی که چین به اوج انتشار کربن خود برسد و فولادسازی مبتنی بر کوره قوس الکتریکی به جریان اصلی تولید تبدیل شود، رخ دهد.
در مجموع، سیاستهای چین برای تولید فولاد سبز یک تغییر بلندمدت و استراتژیک است که تأثیر کامل آن بر بازار سنگ آهن به زمان نیاز دارد.
منبع: Bigmint
ترجمه: مونا تابان