پایگاه خبری فولاد ایران، پیشنهاد تعرفه ۳۰ درصدی بر واردات قراضه آهن از اروپا به آمریکا میتواند ضربه جدی به زنجیره تامین قراضه برای کارخانههای فولادسازی آمریکایی که از کورههای قوس الکتریکی استفاده میکنند، وارد کند.
به گزارش جی ام ک، کشورهایی مانند هلند، لهستان و سوئد از تامینکنندگان اصلی قراضه با کیفیت بالا به آمریکا هستند. طبق آمار گمرک آمریکا، در ژانویه تا می ۲۰۲۵، ۲۲۲ هزار تن قراضه از اتحادیه اروپا وارد شده که تقریباً یک سوم کل حجم واردات را تشکیل میدهد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۴ درصد افزایش یافته است. اگرچه تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات مواد اولیه حاوی آهن از اروپا اوایل آوریل اعمال شد، اما تاثیر آن تاکنون محدود بوده است. با این حال، تعرفههای جدید میتوانند حجم عرضه را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
این تصمیم پس از اعلام تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات چدن از برزیل، بزرگترین تامینکننده این ماده اولیه به آمریکا، اتخاذ شده است. در صورت اجرایی شدن هر دو محدودیت، تولیدکنندگان آمریکایی مجبور خواهند شد که لجستیک تامین قراضه و مواد اولیه فولادسازی خود را به طور اساسی تغییر دهند.
از جمله جایگزینها میتوان به کانادا (۳۱٪ واردات)، مکزیک (۲۸٪) و بریتانیا (۱۳٪) اشاره کرد. اما این کشورها نیز با چالشهای داخلی مواجه هستند؛ برای مثال، تعرفهها بر واردات فولاد و خودرو از کانادا و مکزیک، تولید و تولید قراضه را کاهش داده است. همچنین، ظرفیت تولید محدود در بریتانیا نیز مطرح است.
بنابراین، در صورت اعمال تعرفههای جدید، ممکن است کمبودی در بازار قراضه آمریکا ایجاد شود که به افزایش قیمتها و هزینههای تولید برای کارخانههای دارای کورههای قوس الکتریکی منجر خواهد شد.
شایان ذکر است که در سال ۲۰۲۴، صادرات قراضه از اتحادیه اروپا به کشورهای ثالث ۱۰.۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش یافت و به ۱۶.۷۲ میلیون تن رسید. بیش از ۶۰ درصد کل صادرات سال گذشته به ترکیه (۱۰.۶۲ میلیون تن) اختصاص داشت.
منبع: GMK
ترجمه: مونا تابان