به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

انقلاب EV چین به نفع تسلط هند بر نفت

پایگاه خبری فولاد ایران- گمانه زنی های گسترده ای وجود دارد مبنی بر اینکه هند می تواند به زودی از نظر تقاضای نفت از چین پیشی بگیرد و به بزرگترین مصرف کننده در جهان تبدیل شود. از آنجایی که سرمایه‌گذاری چین در انرژی‌های تجدیدپذیر، فلزات و مواد معدنی و حمل‌ونقل الکتریکی به ثمر می‌رسد، این غول آسیایی ممکن است به زودی دیگر بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان نباشد. در همین حال، رشد جمعیت هند و انتقال آهسته به سبز به این معنی است که احتمالاً ظرف پنج سال آینده این موقعیت را به دست خواهد آورد.
به گزارش فولاد ایران، از آنجایی که تقاضای چین برای نفت در نهایت شروع به کاهش می کند، هند می تواند به بزرگترین مصرف کننده نفت در سال های آینده تبدیل شود. جمعیت هند در حال حاضر از چین پیشی گرفته است که نشان می دهد تقاضای انرژی آن نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. در حالی که هند برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای توسعه صنعت بزرگ انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، انتظار می‌رود حمل‌ونقل سنتی با بنزین و گازوئیل این کشور تا مدت‌ها پس از تغییر بسیاری از کشورهای دیگر به برق باقی بماند. این برخلاف چین است که انتظار می‌رود خیلی زودتر به سمت الکتریکی روی بیاورد، زیرا بازار خودروهای برقی این کشور در حال رشد است.
بعید است که تقاضای نفت هند در اوج خود به اندازه چین باشد، اما به دلیل جمعیت زیاد و پیشرفت کندتر به سمت گذار سبز، می تواند به بزرگترین واردکننده نفت تبدیل شود. شرکت ملی نفت چین اخیراً پیش‌بینی کرده است که مصرف نفت چین تا حدود سال 2030 به اوج برسد.
ویکتور کاتونا، تحلیلگر اصلی نفت خام در شرکت اطلاعاتی کپلر، انتظار دارد هند از نظر تقاضای نفت در سال 2026 از چین پیشی بگیرد، در حالی که او فکر می کند تقاضای نفت خام هند می تواند در حدود سال 2036 به اوج خود برسد. این احساسات توسط کارشناسان متعدد صنعت منعکس شده است. این تا حد زیادی بر اساس تغییرات اخیر در فعالیت های صنعتی و انرژی در دو کشور است.
چین به تدریج در حال گذار به جایگزین های تجدیدپذیر است و هر ساله نسبت تولید برق خود را از منابع سبز افزایش می دهد. تولید برق چین در دو دهه گذشته به طور پیوسته در حال افزایش بوده است و از 1280 تراوات ساعت در سال 2000 به 7600 تراوات ساعت در سال 2020 رسیده است. انرژی خورشیدی سریعترین منبع تولید در چین بوده است که بین سالهای 2015 تا 2020 هر سال به طور متوسط 43 درصد رشد داشته و 6 درصد از تولید برق کشور در سال 2020 را تشکیل می دهد. این نشان دهنده هدف چین برای دستیابی به انتشار صفر کربن تا سال 2060 است.
در همین حال، واردات نفت هند در سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا دولت از تخفیف قیمت نفت روسیه استفاده کرده است. پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال گذشته و تحریم های متعاقب آن بر محصولات انرژی روسیه، برخی کشورها از این فرصت به عنوان فرصتی برای خرید نفت خام ارزان قیمت از روسیه استفاده کردند. از آنجایی که هند دارای صنعت پالایش قوی است، بسیاری از نفت خام وارداتی از روسیه به سوختی تبدیل می‌شود که به سایر مناطق جهان از جمله ایالات متحده و اروپا ارسال می‌شود، علی‌رغم اینکه هر دو نفت روسیه را تحریم کرده‌اند. هند نیز این نفت خام را تا زمانی که در دسترس است، با قیمتی بسیار پایین تر از جایگزین ها ذخیره می کند.
از آنجایی که جمعیت هند از چین پیشی گرفته و چین همچنان به توسعه ظرفیت انرژی پاک خود سرعت می بخشد، بسیاری از کارشناسان انرژی انتظار دارند هند به زودی از غول آسیایی پیشی بگیرد و به بزرگترین واردکننده نفت خام جهان تبدیل شود. این توسط چندین عامل پشتیبانی می شود، از صنعت قوی پالایش هند گرفته تا جذب سریع خودروهای الکتریکی در چین. با این حال، همه موافق این نیستند، برخی معتقدند این تغییر می تواند بسیار کندتر از آن چیزی باشد که بسیاری اکنون پیشنهاد می کنند.


منبع: Oilprice

۱۶ مهر ۱۴۰۲ ۱۱:۳۰
تعداد بازدید : ۴۹۶
کد خبر : ۶۷,۲۹۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید