به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

عربستان ظرفیت تولید نفت را افزایش نخواهد داد

پایگاه خبری فولاد ایران- از زمان اعلام عربستان سعودی مبنی بر لغو برنامه های خود برای افزایش ظرفیت تولید نفت خود به میزان 1 میلیون بشکه در روز، گمانه زنی ها در مورد دلایل این تصمیم رونق گرفته است.
تحلیلگران حدس می زنند که چشم انداز تقاضای بلندمدت نفت زیر سوال رفته است.
بانک های سرمایه گذاری می گویند که رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس، بازار را در دو سال گذشته شگفت زده کرده است و بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، عربستان سعودی، ممکن است متوجه شده باشد که با مشکل مواجه است و باید سخت تر برای سهم بازار مبارزه کند.
به گزارش فولاد ایران، انتظار می‌رود تولیدات متوقف شده، عربستان سعودی را وادار به صرفه جویی در مخارج سرمایه‌ای پروژه‌های عظیم کند. هزینه‌های پروژه‌هایی مانند پروژه NEOM-یکی از ستون‌های کلیدی برنامه چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی برای تقویت اقتصاد و تنوع بخشیدن به آن از نفت است.
آرامکو این هفته اعلام کرد که رهبری پادشاهی این کشور به آن دستور داده است تا کار برای افزایش حداکثر ظرفیت پایدار خود به 13 میلیون بشکه در روز را متوقف کند و در عوض آن را در 12 میلیون بشکه در روز نگه دارد. بزرگ‌ترین شرکت نفتی جهان در بیانیه‌ای در روز سه‌شنبه اعلام کرد که برنامه‌های هزینه‌های سرمایه‌ای خود را برای سال در ماه مارس زمانی که نتایج مالی سال ۲۰۲۳ خود را اعلام کند، به‌روزرسانی خواهد کرد.
نه آرامکو و نه عربستان سعودی دلایلی برای تصمیم خود مبنی بر کنار گذاشتن برنامه های توسعه ظرفیت ارائه نکردند. واکنش تند تحلیلگران و فعالان بازار این بود که بزرگترین صادرکننده نفت جهان ممکن است انتظارات خود را از تقاضای نفت در بلندمدت کاهش داده باشد.
به طور علنی، عربستان سعودی و اوپک همچنان می گویند که تقاضا به رشد خود ادامه خواهد داد و جهان به نفت و گاز بیشتری برای جبران کاهش تولید از میادین نیاز خواهد داشت.
اوپک حتی چشم انداز بلندمدت تقاضای نفت خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است و اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی نفت در سال 2045 حدود 116 میلیون بشکه در روز باشد که در مقایسه با ارزیابی قبلی از سال گذشته 6 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است، زیرا مصرف انرژی همچنان به رشد خود ادامه می دهد.
به گفته بسیاری از تحلیلگران، جدای از نگرانی در مورد تقاضا در بلندمدت، دلیل دیگری که بیشتر مورد بحث برای چرخش عربستان سعودی به سمت توسعه ظرفیت است، رشد قوی‌تر عرضه از سوی تولیدکنندگان غیراوپک پلاس در سال‌های اخیر و بیش از همه، ایالات متحده است.


منبع: Oilprice

۱۶ بهمن ۱۴۰۲ ۱۰:۱۳
تعداد بازدید : ۳۲۶
کد خبر : ۶۸,۶۸۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید